Triplan viherkatot Helsingin Pasilassa

Helsingin Pasilassa kolmen korttelin kokonaisuus Tripla sisältää kauppakeskuksen, hotellin, toimistoja, asuinrakennuksia ja rautatieaseman. Valoa ja vihreyttä on tuotu alueelle viherkattojen avulla. Suurin osa Triplan kattopinta-alasta on viherkattoa. Viheralueista muodostuu yhteensä noin hehtaarin suuruinen alue, joka sisältää usean eri lajin puita, perennoja ja pensaita.
terrawisen toteuttamat triplan viherkatot helsingissa

SIJAINTI: Pasila, Helsinki
ASIAKAS: YIT Suomi Oy
RAKENNUSAIKA: 3/2021–7/2021

Toteutimme viher- ja kivityöt vaativissa olosuhteissa Triplan katolla. Haastava sijainti katolla vaati logistiikan suunnittelua, koska materiaalit nostettiin katolle yli 100 metrin korkeuteen. Työmme sisälsi betoni- ja graniittitöitä, kasvualustan rakentamista ja kasveja noin 15 000 kappaletta.

“Kyseessä oli sijainniltaan haastava kohde, mutta pääsimme hyvässä yhteistyössä tavoitteisiin. Kauppakeskuksen katolla työskennellessä huomioitiin erityisesti tuuliolosuhteet muiden työturvallisuus asioiden lisäksi. Maamassat sekä muut materiaalit nostettiin urakka-alueelle mobiilinosturilla. Henkilökohtaisesti kyseessä oli ensimmäinen projekti TerraWise Oy:n kanssa, mielestäni se meni hyvin. Urakassa kuin urakassa nopea reagointi haasteisiin puolin ja toisin on tärkeää – ja näin me toimimme.” 

Mika Kallonen, vastaava työnjohtaja, YIT

Lisää referenssejä